Opšte informacije

Ime: Pivovara Daruvar d.o.o. za proizvodnju piva

OIB: 94568898672
Društvo upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod MBS: 010077793
Temeljni kapital: 20.000,00kn – uplaćen u cijelosti
Direktor: Krunoslav Molnar, Ranko Vlahek i Konstantin Lazarević
Predsjednik nadzornog odbora: Zvonimir Jurjević

Priča o Staročeškom počinje 1893. godine kada se ovaj brend počeo proizvoditi u tadašnjoj Daruvarskoj pivari. Prvo STAROČEŠKO pivo bilo je Zimsko, točilo se iz drvene bačve i proizvodilo prema recepturi čeških doseljenika daruvarskog kraja. Nakon Zimskog STAROČEŠKO se kao ime počelo koristiti i za ostale vrste piva. Od tad pa do danas STAROČEŠKO je ime koje podsjeća na jedinstven doživljaj piva vrhunske kvalitete. Naziv piva STAROČEŠKO, prvi put se počelo upotrebljavati 1893. godine, u vrijeme vlasništva građana Polaka, Crnera i Dobranovića.

Proizvodnja
Proizvodnja STAROČEŠKOG piva provodi se na tradicionalnoj češkoj tehnologiji uz korištenje modernih postrojenja, a sastoji se od 4 tehnološke faze: priprema sladovine, glavno vrenje, naknadno vrenje i odležavanje, te dorada i istakanje piva. Za proizvodnju STAROČEŠKOG piva Pivovara Daruvar koristi sirovine, koje su prirodne i proizvedene u Hrvatskoj: svijetli ječmeni slad, kukuruzna krupica, voda, hmelj i kvasac.

O pivovari
Pivovara Daruvar u kojoj se proizvodi STAROČEŠKO jedina je pivovara izvan Češke Republike koja proizvodi pivo prema tradicionalnoj češkoj tehnologiji. Nastojeći zadržati kontinuitet tradicionalnog načina proizvodnje piva, STAROČEŠKO svojim obožavateljima nudi kvalitetu i vrhunski doživljaj. Okus STAROČEŠKOG piva obilježava cvjetna aroma hmelja i naknadni gorkotrpki okus koji se zadržava na nepcu nakon konzumiranja.